Posts

Showing posts from September, 2013

Matrikulasi : Susah sangat ke?

Image
   To my dearest, Life in matric is not easy. Just like the other said,  "huh! Aku taknak ah masuk matrik. Matrik susah gilerr." "Susah la weh nak score kat matrik." "alahh. matrik just for budak yang tak dapat offer U jer." "kalo masuk matrik, probability untuk dapat kos lelong tinggi la wey". Weii! The sentences should be like this : "nanti aku nak masuk matrik. Sebab, matrik senang giler. silibus same jer ngan SPM. stuktur soalan pun lebih kurang je. up sikit jer dari SPM." "Kalo kau masuk matrik then kau tak memain, senang jer weh nak score. Tapi kalo kau masuk matrik tapi perangai tak ubah macam masa kau nak SPM, memang menjunam la kau" "memang la matrik untuk budak yang tak dapat offer mana-mana IPTA. Tapi yang dapat IPTA pun berlambak kat sini, termasuklah diri ini." "kau malas, result sekangkang beruk of course la dapat kos lelong weh. Takkanlah result 2.0 tapi mintak kos medic, engineering, wahhh deman…