Posts

Showing posts from September, 2014

New Student | MJM SARJANA MUDA UMT 2014/2015 (part 1)

Saat entry ini ditulis, jam di henfon menunjukkan 5.18AM. Well, minggu pertama di universiti of course la akan bangun awal. Percayalah kau tido selewat mane pon pasti akan tersedar awal. Cakap banyak tak guna kan. So jom kita ke misi utama entry ini. Ni nak cerita sikit pasal hari pertama, kedua dan hari terakhir MJM ni.HARI PERTAMABertolak dari rumah jam 9 pagi. Pastu dalam jam 11 sampai kat bandaraya KT. Pegi pejabat yayasan terengganu dulu untuk hantar borang dan ambik duit. Pastu pegi pantai batu burok sementara menanti zohor. Pastu solat zohor kat masjid unisza. Lepas solat terus pegi daftar. Okay. Bab daftar ni suka sangat sbb berjalan lancar. Tak sampai 5 minit rasanya. Tapi macam menipu sangat 5 minit tu kan. Okay, assume 10 minit. Sebelum masuk DSM utk daftar, terjumpa pulak si Fitri. Okay. Lupakan Fitri. Ayuh kembali ke fokus utama. Masa daftar tu dia bg satu beg UMT. Dlm beg tu ada tshirt MJM yg sangat comel. Putih, purple, merah. Awwww! Pastu ada tuala kuning UMT dan jadua…

Pengembaraan Baru

Image
Esok hari selasa maka akan bermula la pengembaraan baru di tempat baru dengan suasana baru. Tapi tak tau la kenapa aku ni macam takde semangat je. Barang-barang pon banyak lagi tak kemas.Esok dengan rasminya aku akan bergelar Pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains Perikanan di Universiti Malaysia Terengganu. Tak penah terpikir pon aku akan jd student kat umt. Biasa lalu je depan umt tu. Dahla dekat ngan umah.. hahahaha..Alhamdulillah. Daripada apa yang au tahu, kawan-kawan aku especially classmates MKPM G Kolej Mara Kulim semua dapat tempat kat university. Ada yg dpt skali ngan aku, UMK, USM, UKM, UM, UPM, UITM, UNIMAP, USIM dan UNIKL.Rasa macam sekejap sangat duk matrik dulu. Mungkin banyak sgt kenangan kat matrik dulu yang buat aku rasa macam tak semangat je nak masuk u esok. Dapat pulak asrama tingkat tiga. Good news, aku sebilik ngan amalina, kawan satu matrik dlu. Dia kos sains kimia. Satu yang aku suka UMT ni adalah sbb dekat ngan pantai. Aku tak suka mandi pantai tp kalo kat pulau s…