Posts

Showing posts from November, 2014

20112014 | Banjir di UMT

Image
Hi peeps!
Sejuknya pagi ni. nak menekan keyboard pun terketar-ketar.  Biasa la bila musim tengkujuh melanda Pantai Timur gini la jadinya. 
First time, aku merasa pengalaman banjir dalam Universiti. Biasa banjir kat umah jer. hahaha. Hujan tak henti-henti sejak berhari-hari menyebabkan air melimpah then memenuhi kawasan rendah dalam UMT. Rasanya ini yang terburuk kot sebab terbaca status FB seorang senior, katanya selama 6 tahun dia study kat UMT, tahun ni baru UMT cuti darurat sempena banjr. Hah! Universiti engko hadee cuti darurat banjir ? takde kannn.. 
BANJIR aka BOH *kelate*
Ini lagi satu keistimewaan UMT untuk budak-budak bandar yang tak pernah jumpa atau alami banjir. Aku budak Besut dah boring ngan banjir. Tengok air banjir pon rasa nak termuntahh *okay ini angkuh*.
Takyah cakap banyak. aku pun tak sanggup nak menekan keyboard di pagi yang suram lagi kelam hitam pekat sejuk ni, moh ler kita nengok gambornye je..










Family Day Ficos UMT

Image
Hi peeps!
Alhamdulillah. Assignment Dr. K dah di-submit dengan penuh jayanya. Slide presentation subjek pemprosesan pon dah siap jgk. Tunggu masa Dr. Ulfah bagitau bila kuliah ganti je. 


Nak cite sikit. Sabtu lepas Ficos Umt ( Fisheries Club Of Organized studies ) .  Ficos ni kelab untuk bebudak perikanan tahun 1 sampai tiga. Sabtu lepas ada Family day anjuran Ficos. Sementelah  kami takde orientasi kos so majlis tertinggi Ficos pun buat la Family Day bertujuan menggantikan orientasi kos dan untuk kami saling mengenal ahli-ahli Ficos dengan lebih mendalam. hahaha. Orientasi kos tu tak dapat untuk dilaksanakan sebab menurut senior, ada beberapa masalah yang tak dapat untuk dielakkan. Sokay la. 
Tapi agak menyedihkan la sebab tak ramai yang hadir sebab masing-masing ada aktiviti luar. Ada yang test Wataniah, kursus Sispa, Suksis, ada yang pegi kem ada.. takpelaa. tak boleh nak elak nak buat cemana kan..
Pagi tu first aktiviti kami buat adalah ermmm senaman rasanya. oh! senamrobik! haha…