20112014 | Banjir di UMT


Hi peeps!

Sejuknya pagi ni. nak menekan keyboard pun terketar-ketar. 
Biasa la bila musim tengkujuh melanda Pantai Timur gini la jadinya. 

First time, aku merasa pengalaman banjir dalam Universiti. Biasa banjir kat umah jer. hahaha. Hujan tak henti-henti sejak berhari-hari menyebabkan air melimpah then memenuhi kawasan rendah dalam UMT. Rasanya ini yang terburuk kot sebab terbaca status FB seorang senior, katanya selama 6 tahun dia study kat UMT, tahun ni baru UMT cuti darurat sempena banjr. Hah! Universiti engko hadee cuti darurat banjir ? takde kannn.. 

BANJIR aka BOH *kelate*

Ini lagi satu keistimewaan UMT untuk budak-budak bandar yang tak pernah jumpa atau alami banjir. Aku budak Besut dah boring ngan banjir. Tengok air banjir pon rasa nak termuntahh *okay ini angkuh*.

Takyah cakap banyak. aku pun tak sanggup nak menekan keyboard di pagi yang suram lagi kelam hitam pekat sejuk ni, moh ler kita nengok gambornye je..

Ni jalan kat pagar belakang UMT

Ni rentetan gambar yang atas

Ni Masjid UMT. Masih tak siap sepenuhnya. Dah macam masjid terapung dah
Add caption

Ni kat simpang empat nak masuk PSNZ tak silap. Bangunan besar depan tu pusat pengajian aku PPSPA
Siap berkayak lagi dorang ni.


yang ni gambar Isnin lepas. Semalam kat kawasan ni air paras dada
Ni tak silap dalam pukul 6.40 pagi rasanya


Ni yang jalan pagar belakang UMT lepas air surut

Jalan ruji student UMT Jalan Biawak


Dah macam Sungai Kelantan dah parit tepi Jalan Biawak

Jalan nak g asrama

My lovely University!

Niat nak g kompleks siswa tapi dah air depan kompleks siswa paras dada, ermm









END OF SLIDE







Comments

Popular posts from this blog

New Life in Kolej MARA Kulim

UMT | DIPLOMA IN FISHERIES | SEMUA TENTANG PERIKANAN

Cerpen : Air Yang Dicincang Takkan Putus