Family Day Ficos UMT

Hi peeps!

Alhamdulillah. Assignment Dr. K dah di-submit dengan penuh jayanya. Slide presentation subjek pemprosesan pon dah siap jgk. Tunggu masa Dr. Ulfah bagitau bila kuliah ganti je. 



Nak cite sikit. Sabtu lepas Ficos Umt ( Fisheries Club Of Organized studies ) .  Ficos ni kelab untuk bebudak perikanan tahun 1 sampai tiga. Sabtu lepas ada Family day anjuran Ficos. Sementelah  kami takde orientasi kos so majlis tertinggi Ficos pun buat la Family Day bertujuan menggantikan orientasi kos dan untuk kami saling mengenal ahli-ahli Ficos dengan lebih mendalam. hahaha. Orientasi kos tu tak dapat untuk dilaksanakan sebab menurut senior, ada beberapa masalah yang tak dapat untuk dielakkan. Sokay la. 

Tapi agak menyedihkan la sebab tak ramai yang hadir sebab masing-masing ada aktiviti luar. Ada yang test Wataniah, kursus Sispa, Suksis, ada yang pegi kem ada.. takpelaa. tak boleh nak elak nak buat cemana kan..

Pagi tu first aktiviti kami buat adalah ermmm senaman rasanya. oh! senamrobik! hahaha. pastu buat explorace. satu group lima orang. campur ketiga-tiga tahun. Group aku ada reyza, mail, kak farhana and kak wani. Letih weii. Dari dataran canselori kami berlari *ore klate sebut hungga* pergi ke 4PM ( ingat korea je ade 4PM? UMT pun ade ahh! 4PM stand for Pusar Pengajian Pengurusan Perniagaan dan Maritim). Dari situ kami berlari pulak ke PSNZ ( Perpustakaan Sultanah Nur Zahirah ). Next, kami berlari ke PPSPA ( Pusat Pengajian Sains Perikanan dan Akuakultur ). Bangunan PPSPA paling cantikk dan baruuu. Tu berdasarkan pada mata kasar aku yang seringkali tersalah menafsir. Tp bangunan PPSPA memang cantik. Last sekali kami ke padang depan Kompleks Kuliah Pusat. Dari satu tempat ke satu tempat tu agak jauh laa.. aku lari  3 4 langkah dah semput. aku ni memang ada penyakit semput tapi eksaited nak join aku diamkan ajee. 

Group kami second last sampai. Tapi kalah. takpelaa. xde rezeki nak jd nombor satu. 

Petang tu pulak ade bbq. kali ni ramai jugak la yg datang walau taklah ramai sgt. Sementara menanti ayam masak ada la beberapa games yang kami main. ade silent killer n banyak ah.Pastu ada senior bawak arnab. main ngan arnab. Pastu makan. pastu acara bagi hadiah utk pemenang. Pastu aku ngan azlin blahh sebab dah janji dengan someone nak g pantai.

Nahh... beberapa gambar hasil cetak rompak kat fb ficos umt

Tu classmates aku. 

Ini senior kami yang double sporting

Ni time senamrobik. Bangunan besar kat blakang tu PSNZ

Ni antara group yang menang explorace. 

Ni pun sama

Ni pulak gambar hasil cilok ngan zati. Muka-muka fresh di waktu pagi.

Azlin, Ija, Aku

Azlin, Ijaa, Aku, Mas, Bell, Nazihah. 





Ni pulak masa g pantai ngan Azlin. 

Malas nak rotate. Pandai-pandai la rotate lappy anda ye


peace ! Muka penatt

hurmm..


Keesokan harinya semua sendi-sendi urat-urat aku sakit-sakit..

Petang ni kelas cancel and lab malam ni pun cancel jugak. Niat nak qada tido tapi macam ada suara suruh aku study. hurmmm..




Comments

Popular posts from this blog

New Life in Kolej MARA Kulim

UMT | DIPLOMA IN FISHERIES | SEMUA TENTANG PERIKANAN

Cerpen : Air Yang Dicincang Takkan Putus