Posts

Showing posts from December, 2014

University of Malaysia Terengganu : Bachelor Of Applied Science ( Fisheries )

Image
Assalamualaikum. Hai peeps!
Cehhhh! Tajuk tak boleh blahh. nak jugak tambah 'of' kat tengah tu. Fefeeling overseas uolss!. hahaha.
Well, for your information, UMT aka University of Malaysia Terengganu is a well-developed university in Malaysia even it's not a 'Research University', This university has produced 25 of Phd graduates' student in their twelfth convocation ceremony. It's proved that the lecturers here are well-trained and has high potential in their field. 

Just like my course. Many people underestimate the bachelor of applied science in fisheries course. For them, this course doesn't have future. Hey! how could you say like that! You broke my heart into pieces. I love this course even I'm not 100% adore this course. 


Try to imagine that one day, fish resources in the world especially in Malaysia diminished and diminishing. So, what would you do and who will you blame? We need the experts in the field of fisheries to avoid this problem. …

Impak MUKABUKU kepada pelajaran

Image
Assalamualaikum, Hai peeps!
Macam bagus je tajuk entry tu kan? Macam bagus, Macam baguss, Maccam baggusss je!
Okay dah. Jangan nak menjerit tengah-tengah malam ni. Kang jadi cerita lain pulak.. Sebelum tu nak bgtau yang entry kali ni mungkin lil bit longggg..

Diam tak diam dah nak akhir sem dah. Kelas dah banyak yang habis silibus. Kelas Mikrobiologi je yang still tak habis silibus. Next week lecture part Dr. Shumpei pulak. He's japanese okay.

 So memandangkan silibus dah habis maka bermulalah musim test, kuiz dan semua yang berkaitan dengannya. Serius test buat aku malas. Malas sebab tak study. Tak study sebab rajin sangat mentelaah mukabuku. Mukabuku tu jahat. Jahat sebab mendorong aku untuk lupakan test. Test tu penting. Penting untuk carry marks aku. Aku nak carry marks tinggi. Tinggi supaya result gempak. Gempak sebab result tinggi. Tinggi setinggi Sree. Sree tu classmate aku. Aku tengah malas ni. Ni ape kes asyik taip ayat berangkai macam nak jawab soalan esei biologi spm j…