Posts

Showing posts from January, 2015

Done with Semester 1 | Bachelor of Applied Science in Fisheries | UMT

Image
Assalamualaikum 
Hi peeps!
Tepat jam 11 pagi tadi dengan rasminya berakhirlah semester satu tahun satu pengajian aku  dalam bidang perikanan ni. Bidang yang langsung tak pernah terpikir untuk aku pelajari.
Kertas terakhir tadi adalah Prinsip Sains Perikanan. Beberapa hari before exam tu punyalah  malas nak study. Macam berpuaka pulak subjek ni. Gila malass. Satu hari tu boleh kira berapa minit je hadap nota. Gap untuk subjek ni ada tiga hari. 
Kertas pertama adalah subjek Kaedah dan Intrumentasi Akuatik. Salah satu subjek yang aku kurang minat tp lab dia best walau kadang-kadang boring time nak tunggu result eksperimen. Alhamdulillah overall paper ni boleh jawab walau ada yang tersekat-sekat. hihihihi. Subjek ni bagi aku ibarat pengenalan kepada alat-alat makmal yang biasa digunakan dalam memeriksa kualiti air. Aku pon dah lupa apa nama alat-alat tuh. Spectrophometer je ingat. 
Kertas kedua adalah Mikrobiologi Persekitaran Akuatik. Ya aku mengaku subjek ni antara yang paling boring b…