Posts

Showing posts from March, 2015

UMT | DIPLOMA IN FISHERIES | SEMUA TENTANG PERIKANAN

Image
Assalamualaikum Hello peeps!
Minggu ni entry berkisarkan tentang bidang perikanan aje kan. Eh dah aku student perikanan for sure la nak cerita pasal perikanan ajee. Kau apa tauu? Kau pandang sebelah mata je perikanan ni kan.
Meh sini nak cerita sikit. Kat Malaysia ni berapa universiti sangat la yang offer course ni. UMT memang pasti la. UPM tak pasti tapi kalau UMS ada offer akuakultur aje tak silap. Selain daripada Bachelor Applied Science in Fisheries, UMT jugak tawarkan Master in Science Tropica Fisheries dan jugak Diploma in Fisheries. Yang Master tu takyah cerita laa aku pun belum tentu boleh further sampai peringkat sarjana. 


Ni nak cerita sikit pasal Diploma in Fisheries memandangkan esok keputusan SPM 2014 diumumkan kan?? Jadi tentu la korang ni rajin duk google cari jurusan yang sesuai dengan minat dan kemampuan.







Hurmm.. Actually bukan nak cerita sangat pun tapi lebih kepada persembahan gambar. Korang pun bukan suka sangat membaca kan? kan?? kannn???
Dulu diploma perikanan U…