Posts

Showing posts from May, 2015

Field Trip : TEST MODEL PUKAT TUNDA KAMI JAHIT SENDIRI

Image
Assalamualaikum helo peeps!
Pada 23 haribulan Mei lepas kitorang pegi trip KELIMA!. Yeayy. ermm takyah yeay sangat laa. bukan jauh sangat pun kat Setiu Wetland tu je. Buat apa pegi sana? okay good question.  Kitorang gi sana untuk menyempurnakan keperluan kursus SP3343 TEKNOLOGI ALATAN PERIKANAN atau dalam bahasa Inggeris we called it as TECHNOLOGY OF FISHING EQUIPMENT. 
Kalau korang nak tau, SP3343 adalah subjek wajib pada semester kedua. jika batch lepas diorang akan belajar subjek ni time diorang final year. tapi kes kami first year dah kena belajar benda alah ni taktau la kenapa. ada la tu sebabnya. 
Untuk pengetahuan korang jugak, untuk praktikal makmal untuk subjek ni kitorang kena jahit PUKAT tauu. Model Pukat Tunda. Subjek ni memang awal-awal aku sedikit lost. Lama kelamaan boleh adapt dah sikit. 
Sesi lab pertama pada bulan Februari haritu Encik Manaf ajar kami kira pa tah. Ohhhh Kira cemana nak kecilkan saiz pukat tunda sebenar kepada saiz model yang kami kena jahit tu. Nak…

Field Trip : KENYIR LAKE ON HOUSEBOAT

Image
Assalamualaikum Hey peeps!

Field trip keempat under subjek Perikanan Pelancongan ke Tasik Kenyir menaiki 'Houseboat'.
Taktau nak taip apa. korang tengok gambar jelahh.