Posts

Showing posts from September, 2015

SEMESTER 3 : FIELDWORK DI PULAU BIDONG

Image
Assalamualaikum.. Hola peeps!
Lama dah aku tak mengemas blog ni. malam ni diberi sedikit masa untuk mengemaskini blog ni.  sebenarnya aku baru balik dari Pulau Bidong semalam. Lima hari kat sana. bukan pegi melancong okayy. Pulau Bidong bukan untuk melancong tapi merupakan pulau penyelidikan milik Universiti Malaysia Terengganu (UMT). jadi, kalo adik-adik diterima masuk ke UMT dan dapat jurusan berkait dengan bidang marin macam Perikanan, Sains Marin, Biologi Marin, Akuakultur, Sains Samudera, Nautika adn so on, maka peluang adik-adik untuk meluangkan sedikit masa di Pulau Bidong adalah tinggi. 
Macam aku jugak. aku student degree perikanan. sekarang baru masuk semester tiga. setakat ni dah dua kali pegi "have so much fun" kat Bidong tu. Kali pertama pegi masa semester dua untuk sampling subjek Fisheries Oceanography and Tourism Fisheries. kali dua pegi yg sem tiga ni. trip kali ni paling lama duduk kat bidong tu. kitorang pegi sampling untuk dua subjek jugak iaitu Teknik E…