Posts

Showing posts from February, 2016

Semester 3 | UBAH MINDSET ANDA!

Image
Assalamualaikum peeps!
It's good to be back, writing in this old blog...
Walaupun harini dah masuk hari kedua untuk minggu kedua untuk semester 4, aku nak jugak cerita serba sikit tentang suka duka semester 3. 
Antara subjek untuk semester 3:
- Biostatistik Perikanan - Teknik Eksploitasi Sumber Akuatik - Kenegaraan Malaysia - Academic Writing Skills - Iktiologi - Botani Akuatik - Ekofisiologi Organisma Akuatik
*susunan subjek mengikut turutan gred paling bagus ke paling teruk*

pada pendapat peribadi aku, semester 3 adalah semester paling haru biru, paling letih, paling hectic, paling busy and paling segala paling... tiap-tiap hari berdoa supaya sem 3 cepat habis sbb tak tahan busy sgt  dgn assignment tak pernah putus,.. lab report setiap minggu... fuhhh...
Satu je aku nak ingatkan korang, korang kena betulkan mindset korang.. contohnya bila senior cakap sesuatu subjek tu susah susah giler nak mampos nak mati  mula lah korang nak menggelabah macam ikan tak cukup oksigen... relax..…